ATRACȚII

Chipul lui Decebal

Sculptura chipului lui Decebal din Dubova este o impresionantă reprezentare a marelui rege dac, situată pe malul Dunării. Aceasta este cea mai mare sculptură de piatră din Europa și a fost realizată în perioada 1994-2004 , cu ajutorul unui grup de artiști și meșteri populari.
Sculptura are o înălțime de 52 de metri și o lățime de 25 de metri și este realizată din piatră calcaroasă, într-o zonă greu accesibilă și împădurită. Chipul lui Decebal este reprezentat într-un mod expresiv și impresionant, cu o barbă bogată și ochi puternici, transmițând puterea, curajul și hotărârea caracteristice ale regelui dac.
Sculptura Chipul lui Decebal este o atracție turistică deosebită și un simbol al istoriei și culturii românești, fiind vizitată anual de mii de turiști din toată lumea.

0 minute
Distanță de Pensiunea Decebal

Cazanele Dunării

Rezervația Naturală Cazanele Mici și Cazanele Mari reprezintă cea mai grandioasă zonă din Defileul Dunării, cu o suprafață totală de 215 hectare, situată pe teritoriul regiunii Dubova, între Valea Ogradena și Ogasul Turcului. Cazanul Dunării se referă la tronsonul canionului dintre gurile râurilor Plavișevița și Ogradena, format din două părți distincte: cea mare și cea mică, despărțite de un golf semicircular în bazinul Dubova. Între bazinele Plavișevița și Dubova, porțiunea de 3,8 kilometri a Cazanelor Mari este formată din masivul calcaros Ciucaru Mare (318 m), ai cărui pereți abrupți mărginesc partea stângă a râului și Știrbatul Mare (Veliki Strbac - 768 m) de pe coasta sârbească. Intre Bazinul Dubovei si Ogradena se afla Cazanele Mici, de o lungime de 3,6 km. Sunt formate din Ciucaru Mic (313 m) și Știrbatul Mic situate în Serbia.

Tabula Traiana

Tabula Traiana este o placă de piatră cu inscripții latine, situată pe malul Dunării, între Serbia și România. A fost construită în timpul domniei împăratului roman Traian, între anii 100-103 d.Hr., pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în Războaiele Daco-Romane. Placa de piatră are dimensiunile de 4,10 metri lungime și 1,75 metri lățime și conține inscripții latine care povestesc evenimentele și realizările militare ale trupelor romane în timpul războaielor cu dacii. Tabula Traiana este una dintre cele mai importante și cele mai bine păstrate monumente istorice din acea perioadă și a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1987.

Atractie turistica inclusa in croazierele organizate zilnic de catre Decebal Resort

Mănăstirea Mraconia

Mănăstirea Mraconia este situată pe malul stâng al Dunării, la aproximativ 2 kilometri de satul Dubova și la 10 kilometri de orașul Orșova. Construită în anul 2003, aceasta este o mănăstire ortodoxă de stil bizantin, care se remarcă prin arhitectura sa impresionantă și prin amplasamentul său deosebit, în mijlocul naturii, cu o priveliște spectaculoasă a Dunării și a stâncilor din Cazane. Mănăstirea Mraconia este construită în formă de cruce greacă, cu un cupola imensă în centru. Zidurile sale sunt decorate cu fresce frumoase, realizate în stilul bizantin tradițional, care reprezintă scene din viața lui Iisus Hristos, din istoria bisericii și din viața monahilor.

0 minute
Distanță de Pensiunea Decebal

Peștera Ponicova

Peștera Ponicova, cunoscută și sub denumirile de Peștera de la Gura Apei sau Peștera Liliecilor, este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării. Este săpată în peretele calcaros al versantului stâng al Dunării, în Cazanele Mari, Ciucaru Mare și este situată lângă satul Dubova, județul Mehedinți. Galeriile sale însumează 1.660m străbătând Ciucaru Mare si ieșind în Dunăre, fiind parțial inundată după crearea lacului de baraj. Este accesibila de pe uscat sau de pe Dunăre cu barca, parcurgând 500m pe sub peretele Ciucarului Mare pana la gura peșterii. La intrarea in peștera Ponicova, pârăul cu același nume creează niște chei scurte si sălbatice si un pod natural lung de circa 25m si înalt de 6-8m.

Atractie turistica inclusa in croazierele organizate zilnic de catre Decebal Resort

Grota Veterani

Peștera Veterani este o cavernă situată în Defileul Dunării, în apropierea localității Dubova, județul Mehedinți. Aceasta face parte din Parcul Natural Porțile de Fier și este o rezervație speologică. Accesul la peșteră se face pe uscat, prin trasee marcate, și se poate ajunge la intrarea în peșteră după o scurtă plimbare prin pădure. Peștera este alcătuită dintr-un sistem complex de galerii și săli, care totalizează o lungime de aproximativ 5 km. Este una dintre cele mai mari și mai frumoase peșteri din România, fiind renumită pentru bogăția și diversitatea formațiunilor carstice. Printre acestea se numără stalactite, stalagmite, draperii, coloane și cascade de calcit, care formează o lume subterană fascinantă.

Atractie turistica inclusa in croazierele organizate zilnic de catre Decebal Resort

Mănăstirea Sfânta Ana

Mănăstirea Sfânta Ana este o mănăstire ortodoxă situată în orașul Orșova, în județul Mehedinți, în apropierea defileului Dunării. A fost construită între anii 1936 și 1939 în stilul arhitectural bizantin, fiind dedicată Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria. Mănăstirea este amplasată pe o colină, de unde se poate admira frumusețea peisajului dunărean. În interiorul complexului monahal se află biserica mănăstirii, dar și o serie de alte clădiri precum chilii pentru călugări, biblioteca și un muzeu de artă religioasă. Biserica mănăstirii este impresionantă atât prin dimensiunile sale, cât și prin frumusețea arhitecturală și a decorațiunilor interioare. În interior se găsesc picturi murale realizate de mai mulți artiști români, dar și o serie de icoane prețioase.

0 minute
Distanță de Pensiunea Decebal